Loading...

Room
Open

Transfiguració

TRANSFIGURACIÓ pintura a l’entorn de la figura.
De l’11 de maig a finals juny
Inauguració 11 de maig 2024

Amb Transfiguració, els murs antics del Konvent, un espai carregat d’història i transformació, es converteixen en llenços per a les visions contemporànies sobre la figura per part d’onze destacats artistes.

Per comprendre a fons la importància històrica i les influències de la figura en la pintura, és essencial reconèixer com aquest element ha estat fonamental en l’expressió humana des de l’antiguitat fins als moviments artístics contemporanis. La representació de la figura humana no només ha servit per documentar característiques físiques, sinó que també ha estat un mitjà per explorar temes més amplis com la identitat, la societat, la religió i la psicologia.

En les cultures antigues, com l’egípcia, les figures no només representaven la realitat física, sinó que també incorporaven valors espirituals i polítics significatius. Durant l’Edat Mitjana, la figura humana va adquirir un caràcter més simbòlic i espiritual, especialment en l’art religiós. El Renaixement va marcar un punt d’inflexió cap al realisme i l’humanisme, mentre que el Barroc va introduir una exploració més profunda de la llum, l’ombra i el dramatisme. Amb el Modernisme, va sorgir una tendència cap a la distorsió i la fragmentació de la figura, mentre que en l’art contemporani, la figura es pot utilitzar per qüestionar les normes socials, les identitats de gènere i les polítiques del cos.

Així doncs, cada període històric ha aportat noves dimensions a la representació de la figura, mostrant la seva capacitat d’adaptació i la seva rellevància com a vehicle de les preocupacions contemporànies.

En aquesta mostra, cadascun dels artistes ofereix una exploració profunda i personal de la realitat, des de perspectives diverses i estils artístics variats. Amb la figura com a eix central Oriol Enguany, Nathalia Lasso, Cameron Blissart, Martí Roca, Anna McNeil, Almaro Studio, Elisa Capdevila, Alba Febre, Mateu Targa, Pablo Astrain i Elsa Guerra conjuguen una celebració de la forma, la figura humana, els paisatges i els objectes tangibles, interpretats a través dels ulls únics de l’artista.

Performance

Calvari

Calvari – Ultra Performace

Manifest Trashpreciós. Maduresa humana i mètodes existents per salvar-se dels tramposos que hostegen aquest món. Religió prové de r»eligare» significat a reunir el que està separat.

Dins del marc «Art you talking to me?. Tinglado 1, Tarragona. Comissariat per Manel Margalef.

Exhibition
Open

Plou quan vol com jo pintar

CDL CONTEMPORANI REUS

Els entorns en els que ha viscut i es mou l’Oriol Enguany són essencials per entendre la seva obra. Des de fa pocs anys ha centrat part del seu treball en la vida al mas familiar de Constantí, Can Coriol, al fixar-se en com evolucionen les coses allà, cosa que l’ha portat també a parar atenció en la seva família, la qual ha acabat assolint papers actius en la seva producció artística.

Quim Torres

Centre de Lectura de Reus.

Exhibition
Open

Only business

ONLY BUSINESS és una expo que crida a la realitat del moment fulminant i present. L’èxit i la mort de l’art. Aquesta expo presenta deu obres que de forma subversiva, hi conviuen el pensament, personatges hipnòtics i diàlegs trencats.
Only Bussines ironitza i exposa: – l’art resta retingut en mans de l’elit i jo pintor del Baix Camp només vull carregar-me aquesta faràndula. Aquest engany. No tinc cognoms ni padrins només el do infinit de fer el que em surti dels collons.
ONLY BUSSINESS és l’expo on trobaràs de tot, perquè en el meu món no hi ha prejudicis ni statements, és tot líquid com l’oli. Qui t’explica les coses et menteix.

Fotografies per Jose Porroche  i Cristian Herrera

Performance
Open

Manifest Trashpresios

Tinglado Tarragona

Mural Manifest Trash Presiosista al Tinglado 4, Tarragona. En el marc de l’exposició «Art you talking to me?». Comisariada per Manel Margalef.

Text del manifest: CARDEVORE

Cartelleria: Marcel Valera Valverde

Exhibition
Open

T.O.A.D.

Hospitalet de Llobregat

«Tourist on a Dream» és el nom que rep  l’exposició  del meu pas vivvinta a Barcelona. Durant tres mesos vaig residir a la nau 777 situada a Santa Eulàlia, custodiada per Rafa Castells. Aquesta presenta una sèrie d’obres de diferents formats, entre elles «La Creu» o «Barcelona».

LINK: Catàleg

Exhibition
Open

La Resposta

La Resposta, correspondències entre ego i silenci.

Viure aïllat durant set dies en un gran edifici històric. Un antic monestir on vaig experimentar la clausura i el silenci. Aquesta proposta formava part dels cicles performatius presentats al Convent de les Arts d’Alcover.

Durant set dies vaig decidir viure aquesta experiència abolint set hàbits.

Sense menjar
Sense alcohol
Sense drogues
Sense masturbació
Sense conversa
Sense connectivitat
Sense rellotge

A manera de diari vaig presentar sis pintures i un diari com a setena peça. Aquesta mena d’espais, eren llocs on antigament les persones intentaven trobar respostes.

Exhibition
Open

Wish you were here

Can Coriol  Una exposició de pelegrinatge, descentralitzada i sincera.

Un dels esdeveniments més importants de la meva vida.

En aquesta exposició vaig proposar a la meva família organitzar un gran esdeveniment al mas d’on vinc. La intenció era mostrar el nostre estil de vida, com funcionen les coses a casa i el nostre univers.

Vam començar a cuinar a les 7 del matí amb la meva mare. Vaig dissenyar un programa d’activitats de dia complet. Però aquesta vegada compartint la meva feina i la meva família amb qualsevol persona que hi arribés.

No vaig traslladar les meves obres a una galeria. Vaig moure la gent al meu context.

El mas; vist a mode aeri, donava pistes d’on es trobaven les pintures. L’exposició, també volia mostrar els espais familiars més íntims. El meu pare amb el taller; les flors de la meva mare i l’hort. Aquest full va ser un dels elements més importants de l’exposició. Vaig intentar contextualitzar als visitants on eren cada moment i finalment vaig compartir amb els meus codis, la geografia i els espais íntims del mas, CAN CORIOL.

 

Fotografies:

Alberto Aguilera

Daniel López

Exhibition
Open

Un gran dinar

L’exposició «Un gran dinar»  rep aquest nom per la festa que es va celebrar en relació a la meva àvia, honrant el seu passat i mostrant el naixement d’un abecedari dibuixat.

 

Amics, amigues i familiars propers vam compartir un àpat al Museu d’Art de Sabadell amb ella.

 

La tipografia, les estovalles i les pantalles serigràfiques són l’arxiu biogràfic de la meva àvia, on a manera de retalls de premsa es registren les memòries d’una època i en conseqüència, d’una persona que ha afrontat tota una vida sense saber llegir ni escriure.

 

L’any 2019 vaig ensenyar-li a dibuixar l’abecedari que dos anys més tard acabaria materialitzant-se en una tipografia, sent el llegat que em deixa de le seva existència.

Actualment, la tipografia està digitalitzada i mecanografiada. La faig servir per escriure textos, poemes i pensaments.

 

 

Digitalizació i mecanització de la tipografia: Gerard Sierra

Entrevista : Link

Ràdio: Link

Exhibitions
Info
List3D

Transfiguració

Calvari

Plou quan vol com jo pintar

Only business

Manifest Trashpresios

T.O.A.D.

La Resposta

Wish you were here

Un gran dinar

Year

2023
2021
2020
2019
2018
All
Back